Oleg Tofilat a câştigat concursul pentru funcţia de administrator la Calea Ferată a Moldovei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oleg Tofilat FOTO Europa Liberă
Oleg Tofilat FOTO Europa Liberă

Consilierul prim-ministrului în domeniul transporturilor şi infrastructurii, Oleg Tofilat, a fost desemnat învingător al concursului pentru ocuparea funcţiei vacante de administrator al Întreprinderii de Stat „Calea Ferată din Moldova”, transmite IPN cu referire la Agenţiei Proprietăţi Publice.

Agenţia Proprietăţi Publice a anunţat concurs pentru ocuparea funcţiei de administrator al CFM pe 18 martie. La 24 aprilie, termenul a fost prelungit cu alte 15 zile, pe motiv că niciunul dintre cele cinci dosare depuse nu corespundea rigorilor stabilite de Regulamentul aprobat pentru concurs. A doua etapă de selectare a unui administrator la CFM a avut loc vineri, 21 mai. Alături de Oleg Tofilat, funcţia a fost râvnită de încă şase pretendenţi.

Întreprinderea Calea Ferată din Moldova se confruntă cu probleme financiare, înregistrând restanţe la plata salariilor pentru mai multe luni. Situaţia a fost pus în discuţie la Consiliul Suprem de Securitate. Şefa statului, Maia Sandu, a declarat atunci că administraţia CFM a dus întreprinderea conştient pe calea falimentului, prin scheme de corupţie, achiziţii trucate, acţiuni de fraudare şi de sustragere în proporţii deosebit de mari. Corupţia şi administrarea defectuoasă a întreprinderii sunt, totodată, cauza neplăţii salariilor angajaţilor.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite