Octavian Ţîcu nu a fost înregistrat în cursa electorală: „Regimul Dodon m-a eliminat”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Octavian Ticu

Candidatul Partidului Unităţii Naţionale pentru alegerile prezidenţiale din 1 noiembrie, Octavian Ţîcu, nu a fost înregistrat în cursa electorală. Octavian Ţăcu e de părare că în spatele acestei decizii luate de Comisia Electorală Centrală ar sta preşedintele Igor Dodon.

„Ieri am fost profund şocat. Ziua în care urma să ne lansăm în campania prezidenţială a fost ziua în care CEC a ales să mă anunţe că sunt exclus. Iertată-mi fie această slăbiciune nefirească, dar nu m-am gândit că regimul de guvernare poate fi aşa ticălos”, a scris Octavian Ţîcu pe Facebook.

Politicianul susţine că „frica lui Dodon şi a Moscovei faţă de eventualitatea participării mele în această campanie a fost atât de mare, încât a decis să elimine orice risc şi să mă scoată din cursă”. 

„Singura alternativă unionistă, anti-sistem, necompromisă în schemele şi înţelegerile politice, necoruptă şi capabilă să-şi asume lupta împotriva regimului până la demontarea lui definitivă. Din 20.000 de mii de semnături ale cetăţenilor R. Moldova, peste 5 mii au fost aruncate la gunoi, majoritatea pentru o cifră sau număr de la seria buletinului greşit şi pentru faptul că s-a încurcat domiciliul. Cinic şi fără scrupule. Semnături reale ale cetăţenilor ţării. Asta pentru a ne arunca sub limita de 15 mii, adică la 14 548 semnături, şi acceptând doar 10 raioane din cele 20 care erau cu un număr de peste 700 semnături”, a menţionat candidatul PUN.

Ţîcu a subliniat că „Plahotniuc a invalidat votul a mii de chişinăuieni în 2018, iar Dodon a invalidat în 2020 prin CEC semnăturile a 20.000 de cetăţeni şi a privat de la opţiunea de vot alte zeci sau poate sute de mii”.

„Zilele acestui regim sunt numărate, fiţi încrezători în asta! Voi reveni cu o declaraţie oficială imediat după anunţarea rezultatelor oficiale CEC”, a mai spus Ţîcu

Pentru alegerile prezidenţiale din 1 noiembrie au fost înregistraţi deocamdată şase candidaţi: Renato Usatîi - Partidul Politic Partidul Nostru, Andrei Năstase - Platforma Demnitate şi Adevăr, Tudor Deliu - Partidului Liberal Democrat, Igor Dodon - candidat independent (de facto candidatul PSRM), Violeta Ivanov - Partidului Politic Şor, Maia Sandu - Partidul Acţiune şi Solidaritate. Un alt candidat, Dorin Chirtoacă - Blocul Electoral UNIREA, încă aşteaptă decizia CEC.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite