Octavian Ţâcu vrea să preia la minister o parte din atribuţiile Comitetului Naţional Olimpic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noul ministru al Tineretului şi Sportului a declarat, imediat după numirea sa în funcţie, faptul că intenţionează să identifice mai multe modalităţi prin care federaţiile sportive să beneficieze de pe urma performerilor care pleacă peste hotare.

Nou învestit în funcţia de ministru al Tineretului şi Sportului, Octavian Ţâcu a declarat că va schimba structura ministerului şi că va discuta cu Nicolae Juravschi, cu privire la gestionarea asociaţiilor sportive din Moldova.

„A fost o dovadă de altruism ca Partidul Liberal să mă propună în această funcţie. Nu putem schimba anumite interese. Voi avea cât de curând o discuţie cu Nicolae Juravschi. Din moment ce există o instituţie a statului abilitată să gestioneze lucrurile în sport, consider că trebuie să fie respectată legislaţia întocmai“, a declarat ministrul.

În legătură cu plecarea halterofilei Cristina Iovu în Azerbaidjan, Ţâcu a precizat că nu poate împiedica exodul performerilor moldoveni, însă ar putea fi identificate soluţii în vederea măririi aportului acestora în sportul din ţara noastră.

„Viaţa sportivă este scurtă şi trebuie să înţelegem acest lucru. Trebuie să privim sportivii în contextul globalizării. E necesar să găsim o modalitate cât mai bună de a avea beneficii de pe urma sportivilor noştri, la federaţiile de profil“, a mai susţinut el.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite