O reţea de benzinării a redus preţul la benzină şi motorină

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preţul unui litru de benzină în Moldova este mai ieftin ca în UE
Preţul unui litru de benzină în Moldova este mai ieftin ca în UE

Compania Rompetrol Moldova a ieftinit de astăzi, cu 25 de bani, preţul unui litru de motorină şi cu 45 de bani al unul litru de benzină. Restul companiilor vor scădea preţul în următoarele zile.

Cel puţin o reţea importantă de benzinării din Republica Moldova a operat o scădere cu 2-3% a costului carburanţilor la pompă.

Astfel motorina s-a ieftinit cu 25 de bani de la 16,65 lei la 16,40 lei pentru un litru, iar benzina A 95 cu 45 de bani, de la 17,65 de lei la 17,20 lei pentru un litru.

Motivul este scăderea cotaţiilor la petrol şi derivatele sale la bursele internaţionale

În ultimele 30 de zile cotaţia petrolului a scăzut treptat de la nivelul maxim din 11 octombrie de 115,9 dolari pentru un baril la 104,8 dolari, cât s-a înregistrat la 5 noiembrie. Ieri cotaţia petrolului marca Brent a urcat peste nivelul de 109 dolari.

Ultima modificare de preţ a avut la finele lunii septembrie, când tariful a crescut cu 50-60 de bani. În consecinţă costul carburanţilor a ajuns la un nivel-record în istoria Republicii Moldova.

Vestea proastă este că de la 1 ianuarie 2013 costul carburanţilor va creşte din nou ca urmare a majorării taxelor şi accizelor la importul de produse petroliere.

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite