O persoană apropiată de socialişti, numită de către Vasile Botnari director la ChişinăuGaz

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania Chişinăugaz are un nou director. Este vorba de Ruslan Garbalî, care a fost numit în această funcţie de către noul preşedinte al Moldovagaz, Vasile Botnari.

Garbalî este şi deputat în Adunarea Populară a Găgăuziei. El a candidat în alegerile pentru Adunarea Populară din Găgăuzia din 2016 pe listele Partidului Socialiştilor.

Contactat de gagauzmedia.md, Ruslan Garbalî a declarat că nu este membru PSRM şi că nu consideră că numirea sa în funcţie ar fi cumva influenţată politic.

„Este o întreprindere care livrează gaz pe teritoriul Republicii Moldova. Cred că nu este corect să vopsim compania într-o culoare (politică) sau alta.

Amintim că în cadrul şedinţei Consiliului de observatori al Moldovagaz de joi, 9 februarie, a fost aprobată noua conducere a Moldovagaz. Astfel, noul preşedinte al Consiliului de administrare a devenit fostul ministru al Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, Vasile Botnari.

Pe 3 februarie, liderul Mişcării Populare Antimafie, Sergiu Mocanu, anunţa că pe 9 februarie în funcţia de preşedinte al Moldovagaz va fi numit „cel care este mâna dreaptă a lui Plahotniuc”, referindu-se la Vasile Botnari. Mocanu afirma atunci că Dodon s-a înţeles la Moscova cu preşedintele Gazprom, Alexei Miller, ca anume Botnari să fie numit preşedinte la Moldovagaz. Potrivit lui Mocanu, în urma acestei tranzacţii, Dodon ar fi fost remunerat de către liderul PDM, Vlad Plahotniuc, cu 1.5 milioane de dolari. Dodon a negat că ar fi implicat în numirea lui Botnari la Moldovagaz.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite