O nouă şedinţă a Parlamentului, amânată din lipsă de cvorum. Şeful fracţiunii PAS îl acuză pe Igor Dodon de uzurparea puterii de stat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şedinţa Parlamentului de vineri, 3 iulie, unde urma să fie examinată asumarea de răspundere a Guvernului pentru modificarea Legii nr. 270 din 2018, privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar, la fel a fost amânată din lipsă de cvorum, cum s-a întâmplat şi joi. Următoarea şedinţă va avea loc săptămâna viitoare.

Şi de această dată, în Parlament au venit doar 49 de deputaţi din fracţiunile PSRM şi PDM. Celelalte fracţiuni parlamentare - PAS, Platforma DA, Pro Moldova, Partidul Şor şi deputaţii neafiliaţi nu s-au prezentat în plen. 

Fracţiunea PAS şi a Platformei DA, care au boicotat şedinţa Parlamentului, şi-au motivat decizia prin faptul că nu sunt de acord cu asumarea răspunderii Guvernului în faţa Parlamentului şi insistă ca Guvernul Chicu să renunţe la această iniţiativă şi că proiectele respective de legi să treacă prin procedură Parlamentară.

Preşedintele fracţiunii parlamentare a PAS, Igor Grosu, a precizat că toată fracţiunea sa se află în Parlament şi este gata să discute pe marginea proiectelor de legi propuse de Guvern, însă doar dacă acestea vor trece prin „procedură normală şi legitimă”. „Nu vor participa la şedinţa de astăzi. Cerem respectuos să revenim la normalitate, să discutăm aceste proiecte de legi în comisii”, a spus Igor Grosu.

„Încercarea disperată a lui Igor Dodon de a deconecta Parlamentul de la procesele legitime, democratice în R. Moldova seamănă tot mai clar şi mai clar cu uzurparea puterii în stat. Parlamentul nu poate fi deconectat sub niciun pretext, că e COVID, că nu e COVID, că e urgenţă, că nu e urgenţă. În toată lumea”, a declarat Igor Grosu.

În plus, deputatul PAS a accentuat că vrea să se asigure că în proiectele propuse de Guvern „nu se ascunde iarăşi vreo schemă”.

Vicepreşedintele Parlamentului, deputatul Platformei DA Alexandru Slusari, a menţionat că fracţiunea sa nu va participa la o şedinţă „unde se face figuraţie lui Ion Chicu”. „Este o sfidare a spiritului parlamentarismului ceea ce se încearcă a realiza azi. Poziţia noastră rămâne neschimbată”, a afirmat Slusari.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite