O misiune FMI vine la Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aceasta va examina executarea Bugetului de Stat pentru anul 2011, dar şi anumite detalii ale proiectului Bugetului de Stat pentru pentru anul 2012.

O misiune restrânsă a Fondului Monetar Internațional va efectua în perioada 13-21 septembrie o vizită de evaluare în Republica Moldova.

Misiunea va examina executarea Bugetului de Stat pentru anul 2011 - rezervele şi realizările înregistrate de autoritățile de la Chișinău în procesul de implementare a acestui document, a anunțat luni, 5 septembrie, Veaceslav Negruța, ministrul Finanțelor, într-un interviu pentru Radio Europa Liberă.
Potrivit ministrului, deși misiunea FMI se va concentra asupra executării Bugetului 2011, în cadrul vizitei vor fi analizate și anumite detalii ale proiectului Bugetului de Stat pentru pentru anul 2012. În context, Veaceslav Negruța a precizat că Ministerul Finanțelor a definitivat deja proiectul de Buget pentru anul viitor și că în următoarele două săptămâni acesta va fi prezentat pentru discuţii în cadrul Guvernului, iar până la 1 octombrie va ajunge şi în Parlament.

Ministrul Finanțelor a precizat că în noiembrie în Republica Moldova va sosi o altă Misiune a FMI.
Ultima misiune de evaluare a FMI s-a aflat la Chișinău în perioada 27 aprilie-12 mai 2011. Atunci membrii misiunii au analizat evoluţia economică a ţării noastre şi realizarea angajamentelor asumate de Republica Moldova faţă de Fond.

Programul FMI cu Republica Moldova este pe trei ani şi are ca scop susţinerea programului economic al ţării în vederea restabilirii durabilităţii fiscale şi externe, menţinerii stabilităţii financiare, reducerii sărăciei şi creşterii economice. El este susţinut de un credit în valoare totală de 369,6 milioane de drepturi speciale de tragere (DST) (echivalentul a circa 576 milioane de dolari), din care 170 milioane de DST (circa 260 milioane de dolari) au fost deja alocate.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite