O fetiţă se află în stare gravă după ce şi-a răsturnat un ceainic cu apă clocotită peste ea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un moment de neatenţie a părinţilor s-a soldat cu accidentarea gravă a unui copil de aproape doi ani. Lăsată fără supraveghere, fetiţa s-a întins la marginea mesei şi a tras peste ea ceainicul cu apă clocotită, opărindu-şi 30% din suprafaţa corpului.

Medicii de la Spitalul clinic republican „Emilian Coţaga“ din Chişinău, unde a fost internată de urgenţă, spun că viaţa copilei este încă în pericol, ea afându-se în şoc termic. Dacă va supravieţui, va avea nevoie de tratament îndelungat şi intervenţie chirurgicală plastică.

Şeful Secţiei Arsuri, Gheorghe Vicol, a declarat pentru IPN că fetiţa este din Ceadîr-Lunga. A suferit arsuri de gradul trei, fiindu-i afectate picioarele, abdomenul, coapsele şi gamba dreaptă. Copilul necesită  tratament complex, cel puţin trei săptămâni de spitalizare, după care şi o operaţie plastică.

Părinţii le-au spus medicilor că au pierdu-o din atenţie doar pentru câteva clipe, cât erau ocupaţi cu cel de-al doilea copil al familiei, de trei luni. Gheorghe Vicol spune că accidentul ar fi putut fi evitat dacă părinţii foloseau cu prudenţă  apa fierbinte în casă.

Potrivit statisticilor Ministerului Sănătăţii, accidentele produse în condiţii casnice afectează în fiecare zi şase copii cu vârsta de până la 5 ani, iar în fiecare săptămână un copil de până la 5 ani moare în urma unui accident casnic.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite