Igor Cobîleanski caută vagabonzi şi alcoolici

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Igor Cobîleanski va filma în august o dramă socială
Igor Cobîleanski va filma în august o dramă socială

Regizorul Igor Cobîleanski caută talente pentru noul său proiect cinematografic. Castingul pentru scurtmetraj se desfăşoară din iunie, iar filmările vor începe în trei săptămâni.

În această vară, Igor Cobîleanski va filma în Moldova un nou scurtmetraj numit „Colecţia de arome". Pentru că nu are o investiţie în spate, cunoscutul regizor a ocolit modalităţile clasice de producţie şi a anunţat un casting pe Facebook. Pentru viitoarea peliculă se caută băieţi cu vârste între 8 şi 12 ani, bărbaţi de 28-40 de ani şi femei de la 25 până la 40 de ani. Aceştia pot fi atât actori profesionişti, cât şi amatori. „Am mai lucrat cu amatori la videoclipuri sau spoturi publicitare. Dacă omul are un tipaj care-mi place şi înţelege ce i se cere să facă, nu există nicio diferenţă între el şi un actor profesionist", afirmă Igor Cobîleanski.

Doritorii pot trimite mesaje pe adresa de e-mail brioproduction@gmail.com, ataşând câteva poze în care sunt nebărbieriţi. Şi asta pentru că în distribuţie sunt, în special, roluri de vagabonzi, alcoolici şi persoane social-vulnerabile.

Bugetul mic al proiectului nu-i permite regizorului să spună cu certitudine dacă cei selectaţi vor fi plătiţi. „Desigur, aş vrea ca oamenii să fie remuneraţi pentru munca lor. Sunt persoane care nu acceptă să lucreze fără bani, dar există şi mulţi dintre cei care sunt gata să facă voluntariat", susţine Cobîleanski.

O DRAMĂ SOCIALĂ

„Colecţia de arome" se va deosebi de scurtmetrajele de comedie filmate anterior de Igor Cobîleanski. Regizorul nu dezvăluie detaliile scenariului, dar spune că filmul artistic va fi o dramă socială dură despre lumea marginală, de cartier care, după părerea autorului, va provoca reacţii şi atitudini controversate ale publicului de la noi. „Perspectiva din care va fi abordată această lume a vagabonzilor va fi una nouă pentru Republica Moldova", promite artistul.

Filmările vor începe în august. Imaginea va fi semnată de Veaceslav Cebotari.

PREMIAT PENTRU SCURTMETRAJE

Scenarist, regizor şi actor, Igor Cobîleanski (38 de ani) a devenit cunoscut datorită scurtmetrajelor „Saşa, Grişa şi Ion", „Când se stinge lumina", „(Plictis) şi inspiraţie" pentru care obţine premii prestigioase. Filmează documentare, videoclipuri şi spoturi publicitare.

Republica Moldova


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri