O delegaţie de specialişti va pleca la Moscova pentru a conveni asupra standardelor de calitate pentru vinul exportat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O delegaţie din Chişinău va pleca la Moscova pentru a stabili împreună cu experţii serviciului sanitar Rospotrebnadzor parametrii fizico-chimici de calitate pentru reluarea exportului de vinuri şi divinuri din Republica Moldova. Părţile vor negocia şi semnarea unui memorandum în care vor fi precizate toate condiţiile.

Din delegaţie vor face parte specialişti din cadrul Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare şi de la Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor, relevă IPN.

Ministrul Agriculturii, Vasile Bumacov, spune că a expediat deja la Moscova o scrisoare  cu subiectele care urmează a fi discutate. „Trebuie neapărat să stabilim parametri tehnici. Dacă vor mai exista astfel de probleme, să le putem discuta civilizat”, a  menţionat ministrul în cadrul audierilor în comisia parlamentară de profil. „Avem o agendă clară, în timpul apropiat problema se va rezolva”, a mai spus Vasile Bumacov.

Referitor la o eventuală stopare a exporturilor de fructe şi legume, ministrul a asigurat comisia că nu se va întâmpla acest lucru, pentru că sunt respectate toate condiţiile.

Vasile Bumacov a fost audiat în Comisia parlamentara agricultură şi industria alimentară în legătură cu situaţia în sectorul agroalimentar, inclusiv exportul producţiei vitivinicole şi alimentare.
 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite