O delegaţie BERD de rang înalt vine pe 22 iulie în Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Între 22 şi 24 iulie, ţara noastră va fi vizitată de o delegaţie cu oficiali de rang înalt de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD). Membrii acestei delegaţii se vor întâlni cu preşedintele Nicolae Timofti, premierul Iurie Leancă, ministrul Economiei, Valeriu Lazăr şi cu guvernatorul BNM, Dorin Drăguţanu.

Delegaţia va fi condusă de Oliver Descamps, directorul executiv pentru Turcia, Europa de Est, Caucaz şi Asia Centrală. Acesta va fi însoţit de Bruno Balvanera, director pentru Caucaz, Moldova şi Belarus, relevă IPN.

În timpul vizitei, Oliver Descamps şi Iurie Leancă vor anunţa crearea Consiliului Economic pe lângă prim-ministru. Organul consultativ va fi prezidat de şeful executivului şi va facilita dialogul între comunitatea oamenilor de afaceri, şi factorii de decizie în vederea creării unui mediu de afaceri favorabil.

Înaintea vizitei în Republica Moldova, Oliver Descamps a menţionat că ţara noastră are nevoie de mai multe investiţii locale şi străine, care ar genera locuri de muncă pentru a susţine creşterea economică. BERD este pregătită să sprijine, cu recomandări, expertiză şi fonduri, efortul autorităţilor de a crea condiţii mai bune pentru a dezvolta afaceri în ţară. Vizita este efectuată înaintea revizuirii planificate a strategiei BERD pentru Moldova pentru următorii trei ani.

BERD este unul dintre cei mai mari investitori în Republica Moldova. De la începutul activităţii sale, în anul 1994, banca a semnat 100 de proiecte de investiţii în volum total de 897 de milioane de euro.
 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite