O bombă de aviaţie de 100 de kilograme, distrusă de genişti la Leova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO simbol, arhivă
FOTO simbol, arhivă

O bombă de aviaţie de 100 kg a fost descoperită în satul Ceadâr, raionul Leova, în timpul unor lucrări agricole. Obiectul explozibil datează din perioada celui de-al Doilea Război Mondial şi a fost lichidat pe poligonul militar de la Bulboaca. Ministerul Apărării informează că geniştii Armatei Naţionale au neutralizat în luna august – începutul lunii septembrie, 26 de obiective explozive depistate pe teritoriul ţării, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă, cea mai recentă misiune de deminare a fost desfăşurată în sectorul Botanica din oraşul Chişinău. În timpul unor lucrări pe şantier, muncitorii au descoperit un proiectil de artilerie, calibru 76 mm. Obiectul exploziv datează din timpul celui de-al Doilea Război Mondial şi a fost distrus pe poligonul militar de la Bulboaca.

Şi celelalte obiecte explozibile – în majoritatea cazurilor este vorba despre proiectile de artilerie de diferit calibru – au fost depistate în urma unor lucrări agricole sau de construcţie şi, la fel, au fost distruse pe poligonul de la Bulboaca.

De la începutul anului, geniştii militari au desfăşurat 138 de misiuni de deminare, în cadrul cărora au fost distruse 267 de obiecte explozive.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite