O basarabeancă a trecut preselecţia de la „Vocea României“. Loredana: „Mi s-a făcut pielea de... lebădă!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicoleta Gavriliță a participat de trei ori la preselecţia Eurovision
Nicoleta Gavriliță a participat de trei ori la preselecţia Eurovision

După ce şi-a încercat puterile la preselecţia naţională pentru Eurovision, Nicoleta Gavriliţă (19 ani) din Chişinău a decis să cucerească şi publicul de peste Prut.

Nicoleta a ales celebra piesă „Yesterday" din repertoriul trupei Beatles pentru a impresiona juriul competiţiei muzicale de la Pro TV. După audiţia „pe nevăzute", ea a reuşit să întoarcă scaunul Loredanei Groza, care a fost de-a dreptul vrăjită de tânăra basarabeancă. „Recunosc că spre finalul piesei mi s-a făcut pielea de... lebădă. Când m-am întors, am avut o surpriză plăcută să văd făptura ei frumoasă, delicată. O fată care cântă nu doar cu vocea, dar are o sensibilitate aparte şi sunt convinsă că voi descoperi foarte multe lucruri în plus faţă de ceea ce am văzut la preselecţie", a spus artista.

Nicoleta Gavriliţă va face parte din echipa Loredanei

Şi cântăreţul Horia Brenciu a fost frapat de frumuseţea fetei, mai ales că avea buricul la vedere. „Îmi pare rău că nu am apăsat pe buton, sincer îţi spun, Nicoleta dragă", a recunoscut juratul. Astfel, Nicoleta Gavriliţă a trecut în etapa următoare a concursului, în care va fi antrenată de Loredana. „Bine ai venit în echipa mea, moldoveanco!", i-a urat vedeta.

Tata, primul profesor

Deşi are doar 19 ani, Nicoleta are deja o experienţă bogată. A început să cânte la vârsta de 10 ani, a făcut o şcoală muzicală din Chişinău, iar acum este studentă la Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice. „Părinţii mei fiind muzicieni, mereu şi-au dorit ca să le urmez calea. Ei au fost cei care mi-au insuflat dragostea pentru muzică şi de la ei am moştenit calităţile vocale. Când aveam 10 ani, tatăl meu a amenajat un mic studio în odaia mea, unde am luat primele ore de canto şi am învăţat primele piese, profesor fiindu-mi chiar tata", povesteşte tânăra.

Pe la 12 ani l-a cunoscut pe regretatul compozitor Anatol Roşcovan, alături de care a făcut primii paşi în scenă, iar peste un an a participat pentru prima oară la un concurs internaţional - „Iujnîi express" care a avut loc la Ialta, Ucraina. Au urmat trei preselecţii naţionale pentru Eurovision, unde a reuşit să se facă remarcată nu doar datorită vocii sale puternice, dar şi prin ţinuta scenică şi vestimentaţia deosebită.

O treaptă spre cariera de artistă

A venit la „Vocea României" cu speranţa să cucerească publicul de peste Prut. „Cred că acest concurs va fi încă o treaptă spre cariera mea de artistă şi-mi va oferi şansa de a cunoaşte şi de a colabora cu oameni mari din industria muzicii româneşti", spune Nicoleta.

În plus, va avea multe de învăţat participând la competiţia televizată. „Îmi doresc să acumulez cât mai multă experienţă în ceea ce ţine de prestaţiile live, să încerc cât mai multe stiluri şi genuri muzicale. Aş vrea să-mi demonstrez că pot mult mai mult decât am realizat pana în prezent, să ma depaşesc pe mine însămi", mărturiseşte tânăra, care visează să devină solista unui live-band în următorii ani.

Un alt fost concurent de la Eurovision a cântat marţi seara la „Vocea României". Este vorba de David Bryan, fostul solist al trupei Hotel FM, care a reuşit să întoarcă trei scaune în doar trei secunde şi a ales echipa lui Marius Moga.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite