O bancă din China va finanţa reabilitarea a două drumuri de importanţă naţională din R.M0ldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO IPN
FOTO IPN

Două proiecte de reabilitare a drumurilor din Republica Moldova, şi anume a drumului naţional M5, frontiera cu Ucraina – Criva – Bălţi – Chişinău – Tiraspol – frontiera cu Ucraina, sectorul Criva –Bălţi, care este parte a reţelei europene de transport şi a drumului drumului naţional Bălţi – Floreşti vor fi reabilitate cu finanţarea China Citic Bank Corporation Limited. Guvernul a aprobat iniţierea negocierilor cu banca respectivă, transmite IPN.

Ministerul Economiei şi Infrastructurii a semnat anterior un Memorandum cu China Hyway Group Limited şi Tianjin Oubaiwei Corp LTD, prin care consorţiul s-a angajat să ofere asistenţă Moldovei în obţinerea finanţării pe o durată de minimum 15 ani, la condiţii avantajoase, ca urmare a semnării cu acesta a unui contract de antrepriză internaţional pentru executarea lucrărilor de reabilitare. Documentul a fost semnat în vederea realizării proiectelor vizate în decizia de astăzi a Guvernului.

Acordurile cu banca chineză reprezintă o continuitate a Programului în sectorul drumurilor, implementat cu suportul instituţiilor financiare internaţionale, care are drept scop susţinerea Republicii Moldova în reabilitarea reţelei de drumuri naţionale pentru a facilita transportul rutier, cât şi pentru a spori siguranţa şi capacitatea de gestionare.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite