O asistentă medicală şi o farmacistă, reţinute pentru comercializarea drogurilor VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ofiţerii Antidrog au reţinut vineri, 24 noiembrie, două femei implicate în circulaţia ilegală cu stupefiante. Acestea s-au dovedit a fi o angajată a unei farmacii din Capitală cu vârsta de 34 ani şi o asistentă medicală de 47 de ani din cadrul centrului medicilor de familie al sectorului Râşcani. Femeile au fost reţinute pentru 72 de ore.

Astfel, asupra acestora au fost depistate mai multe reţete cu impresiunea ştampilelor medicului de familie şi a instituţiei medicale, fără a fi completate cu lista preparatelor medicale şi datele bolnavului. La fel, au fost depistate mai multe blistere ale preparatelor psihotrope deţinute ilegal.

În urma investigaţiilor efectuate de poliţie, s-a stabilit că farmacista comercializa unui cerc de persoane droguri la un preţ de 10 ori mai mare decât cel afişat în farmacie, apoi, prin înţelegere cu asistenta medicală, primea de la aceasta reţete necompletate, pe care personal le completa cu produsele vândute ilegal, pentru a acoperi vânzările din farmacie.

Schema respectivă funcţiona de mai bine de un an de zile, iar săptămânal acestea comercializau droguri în valoare de aproximativ 5.000 de lei. În special se vindeau droguri sub formă de pastile cu efect psihotrop de tip Tramadol, Alprozolan şi altele, care sunt incluse în lista substanţelor stupefiante şi psihotrope, fiind eliberate strict doar cu reţeta medicului.

Dacă vinovăţia suspectelor va fi dovedită, acestea riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 15 ani.

La moment, poliţiştii întreprind măsuri operative de investigaţii pentru stabilirea altor suspecţi, implicaţi în circulaţia ilegală a substanţelor narcotice.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite