Numărul victimelor cu toxiinfecţii alimentare din tabăra organizată de Partidul Democrat a ajuns la peste 300

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicii au asistat până acum 317 oameni din tabăra de odihnă „Dumbrava“, care au acuzat toxiinfecţii alimentare Foto: Adevărul
Medicii au asistat până acum 317 oameni din tabăra de odihnă „Dumbrava“, care au acuzat toxiinfecţii alimentare Foto: Adevărul

Numărul cazurilor de toxiinfecţie alimentară depistate în tabăra de odihnă „Dumbrava“ din satul Peresecina, din raionul Orhei, a ajuns la 317.

Potrivit unui comunicat emis de Ministerul Sănătăţii, oamenii au suferit indigestii severe după un eveniment organizat vineri, 22 august, în incinta taberei. Astfel, 236 dintre victime sunt internate în 22 de sptiale din ţară, 71 de pacienţi au fost deja externaţi şi sunt sub supraveghere medicală la domiciliu, iar alţi 10 oameni, care au refuzat internarea, sunt trataţi ambulatoriu.

Evenimentul s-a desfăşurat în tabăra de odihnă Dumbrava, care nu dispune de autorizaţie sanitară, iar condiţiile de asigurare a apei, facilităţile sanitare şi calitatea produselor alimentare pentru eveniment au fost limitate.

Primele cazuri au fost semnalate sâmbătă dimineaţa, la ora 7.30, când responsabilii de la Centrul de Sănătate Publică Orhei au sesizat primele peste 100 de victime care acuzau infecţii alimentare.

Serviciul de Supraveghere de Stat a Sănătăţii Publice (SSSSP) de la nivel central şi din r. Orhei, Agenţia pentru Siguranţa Alimentelor, Direcţia teritoriale Orhei a Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale al MAI anchetează cauzele care au dus la producerea acestor toxiinfecţii alimentare în masă.

Rezultatele preliminare ale testelor de laborator indică creşterea abundentă de microorganisme în probele prelevate din produsele alimentare din focar, precum şi cele prelevate la SRL ”Megama Rapid”, firma care s-a ocupat de catering-ul pentru eveniment.

Potrivit informaţiei preliminare, participanţii au fost alimentaţi de două ori de la începutul evenimentului: cu prânz şi cină, unde le-au fost servite salată din legume, terci, pârjoale şi bătută, livrate o întreprindere de alimentaţie publică din municipiul Chişinău, SRL Megama Rapid. Medicii igienişti presupun că intoxicaţia alimentară este asociată cu consumul produselor alimentare posibil contaminate.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite