Numărătoarea paralelă „Promo-Lex” arată o diferenţă de 400 de voturi în cazul lui Renato Usatîi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asociaţia „Promo-Lex” a prezentat primele rezultate ale numărării voturilor în paralel. Astfel, în municipiul Chişinău 10 procese verbale sunt eronate, pentru că ar conţine anumite greşeli la formulele de verificare.

La Bălţi, rezultatele numărării voturilor de către reprezentanţii „Promo-Lex” coincid cu rezultatele CEC doar în cazul candidatului partidului Renaştere, Ruslan Belousov. În rest, există diferenţe la numărarea paralelă a voturilor. Astfel, potrivit CEC, Renato Usatîi, candidatul Partidul Nostru, ar fi obţinut 36644 de voturi. Potrivit datelor prezentate de „Promo-Lex”, acesta ar fi obţinut 36186 de voturi, diferenţa fiind de 458 de voturi. 

„Trei procese verbale din municipiul Chişinău conţin anumite erori de calcul la formulele de verificare, fapt care poate genera această diferenţă de date”, a declarat Pavel Postică, şeful Efortului de Monitorizare „Promo-Lex”.

În cele 12 procese verbale din municipiul Comrat nu există nicio diferenţă în numărul de voturi calculate în paralel de CEC şi „Promo-Lex”.

Reprezentanţii „Promo-Lex” au menţionat că în comparaţie cu alegerile locale din anul 2011 şi alegerile parlamentare din 30 noiembrie, 2014, numărul proceselor verbale eronate este cu mult mai mic.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite