„Nu am experienţă în a fi corupt”. Reacţia procurorului Iarmaliuc după ce Dodon l-a acuzat că nu are experienţă profesională VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dodon

Ex-preşedintele Igor Dodon a anunţat că avocaţii săi cer recuzarea procurorului Petru Iarmaliuc, care se ocupă de dosarele penale intentate împotriva lui, pe motiv că acesta nu are experienţa profesională necesară, prevăzută de legislaţie.

Igor Dodon susţine că procurorii cu experienţă, eligibili pentru instrumentarea unor asemenea dosare, ar fi refuzat să preia dosarul pentru că ar fi conştientizat că este o comandă politică. Dodon a declarat că este de acord ca de cazul lui să se ocupe un procuror independent şi cu experienţă, iar Iarmaliuc să fie recuzat pe motiv că nu are experienţa necesară. 

„Îmi exprim neîncrederea şi dezacordul cu procurorii care duc acest caz”, a precizat Dodon.

În replică, Iarmaliuc a afirmat: „Eu poate nu am experinţă în a fi corupt, în a lua bani, în a hotărî întrebări. Sunt un procuror tânăr, care nu a activat în alte regimuri, procuror absolvent al Institutului Naţional al Justiţiei. (...) Faptul că am doar câţiva ani de experienţă, nu înseamnă că nu am competenţă”.

Amintim că Igor Dodon rămâne în arest la domiciliu pentru 30 de zile, după ce Curtea de Apel a respins recursul procurorilor privind eliberarea unui mandat de arestare preventivă pe numele fostului preşedinte. Dodon a respins toate acuzaţiile şi a menţionat că dosarele penale au fost fabricate la comanda Maiei Sandu pentru a distrage atenţia cetăţenilor de la problemele actuale.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite