Noul ministru al Agriculturii şi Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, a fost învestit în funcţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vladimir Bolea
Vladimir Bolea

Noul ministru al Agriculturii şi Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, a depus jurământul vineri, 8 iulie, în prezenţa preşedintei Republicii Moldova, Maia Sandu, şi a prim-ministrei Natalia Gavriliţa. Şefa statului l-a felicitat pe Vladimir Bolea cu prilejul învestirii în funcţie, menţionând că mandatul noului ministru este unul complex şi important pentru ţară.

„Sarcina noastră este clară, trebuie să creăm condiţii pentru ca să avem un sector agricol rezilient şi competitiv. Nu este uşor, în special ţinând cont de provocările zilei de astăzi, dar am certitudinea că dumneavoastră, împreună cu echipa, veţi reuşi”, a spus Maia Sandu.

La rândul său, prim-ministra Natalia Gavriliţa a apreciat contribuţia lui Vladimir Bolea în luarea unor decizii cheie pentru dezvoltarea domeniului agriculturii. „Majoritatea deciziilor au venit, în ultimele 11 luni, ca şi iniţiative legislative pornite de Comisia parlamentară şi de dumneavoastră personal. De aceea, am toată încrederea că această tranziţie va fi una firească, uşoară şi de bun augur pentru dezvoltarea sectorului agricol şi industriei alimentare”, a menţionat Natalia Gavriliţa.

Începând cu anul 2019, Vladimir Bolea este deputat în Parlamentul Republicii Moldova, fiind vicepreşedintele, iar din 2021 - preşedintele Comisiei parlamentare agricultură şi industrie alimentară. De asemenea, din 2019, Vladimir Bolea este şeful Delegaţiei Parlamentului Republicii Moldova la Adunarea Interparlamentară a CSI.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite