Nouă persoane au ajuns la spital după ce s-au intoxicat la o cumetrie, la Leova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Analizele de laborator vor arăta cauza intoxicaţiei FOTO: Arhiva Adevărul
Analizele de laborator vor arăta cauza intoxicaţiei FOTO: Arhiva Adevărul

Nouă persoane au ajuns la spital cu intoxicaţii alimentare, după ce s-au otrăvit, în weekend, la o cumetrie desfăşurată într-o cafenea din oraşul Leova. Starea pacienţilor este stabilă, iar localul a fost închis pentru o perioadă nedeterminată.

Dintre cele 26 de persoane invitate la botez, nouă au ajuns luni seara la Spitalul raional din Leova. „Starea lor este satisfăcătoare. Cred că unii vor fi externaţi mâine sau poimâine. Nu este o formă grea de intoxicaţie. Au mâncat ouă fierte, maioneză, produse mai sensibile în această perioadă caldă. De aceea este important ca oamenii să aibă grijă ce consumă vara“, a declarat pentru platforma e-sanatate.md Ion Guşanu, directorul Spitalului raional din Leova.

„Condiţiile din cafenea sunt foarte bune. Nu este o întreprindere mare. Am luat analize de la bolnavi. Rezultatele de laborator vor fi joi sau vineri. Am sistat activitatea cafenelei pe termen nelimitat ca să vedem ce vom face mai departe“, a precizat Svetlana Lupu, medic epidemiolog la Centrul de Sănătate Publică din Leova, pentru aceeaşi sursă.

Specialista vine şi cu câteva recomandări pentru moldovenii care participă la diferite petreceri. „În primul rând, oamenii trebuie să aibă grijă ce mănâncă. În această perioadă ar trebui să evite mâncărurile cu maioneză şi să respecte igiena personală“, a atenţionat Svetlana Lupu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite