Norica Nicolai: Balcanii de Vest şi Moldova trebuie să ajungă în UE cât se poate de repede

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Adevărul
FOTO Adevărul

Balcanii de Vest şi Republica Moldova trebuie să ajungă în Uniunea Europeană cât se poate de repede, din raţiuni politice. Declaraţia aparţine deputatei în Parlamentul European Norica Nicolai şi a fost făcută în platoul emisiunii „Fabrika” de la Publika TV. Potrivit ei, UE are nevoie de un spaţiu de bunăstare cât mai larg pentru că este atacată de alte puteri comerciale, transmite IPN.

„În aceste condiţii, eu sper să avem un Parlament care să ştie să facă politică”, a declarat eurodeputata, referindu-se la următoarele alegeri în legislativul european, care vor avea loc pe 26 mai.

Norica Nicolai consideră că Republica Moldova este una dintre problemele UE. „Înţelegem că Uniunea Europeană, inclusiv România, are nevoie de consolidarea Parteneriatului Estic şi are nevoie de cel puţin o ţară membră şi asta nu poate fi decât Moldova”, a menţionat europarlamentara. Deputata spune că este în interesul Uniunii Europene să reia dialogul cu Chişinăul cât mai rapid.

Totodată, oficialul european consideră că în momentul de faţă este crucial pentru Republica Moldova să aibă un Guvern. „Dacă nu înţelege clasa politică de la Chişinău că acest lucru presupune cooperare şi cu cei pe care nu-i placi şi i-ai criticat, înseamnă că nu sunt formaţiuni politice responsabile pentru viitorul acestei ţări şi sunt doar nişte grupuri care servesc anumite interese mai mult sau mai puţin oneste”, a notat Norica Nicolai.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite