Noi provocări la Nistru: Autorităţile separatiste au lăsat fără hrană, apă şi curent două penitenciare din Tighina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Separatiştii încearcă de 20 de ani să scoată penitenciarele din Tighina FOTO http://bendery.pmr-gov.org
Separatiştii încearcă de 20 de ani să scoată penitenciarele din Tighina FOTO http://bendery.pmr-gov.org

Administraţia locală insistă ca să fie evacuate de pe teritoriul urbei cele două penitenciare subordonate Chişinăului, inclusiv unul în care stau închişi deţinuţii bolnavi de tuberculoză

După ce la 10 aprilie au decis să interzică poliţiştilor moldoveni să poarte uniforma de serviciu pe teritoriul oraşului Bender, autorităţile locale au impus de vineri şi sistarea livrărilor de apă şi energie electrică la două închisori din Tighina/Bender, aflate sub controlul autorităţilor de la Chişinău.

Iuri Ghervaziuk, şeful administraţiei locale a mai aprobat şi o decizie de a interzice agenţilor economici să livreze produse alimentare celor două instituţii, anunţă kommersant.md.

Aceste evenimente continuă şirul mai multor acţiuni ale autorităţilor separatiste ce duc la o tensionare a situaţiei din regiune.

Astfel în luna martie, reprezentanţii Chişinăului în Comisia Unificată de Control au atenţionat că Tiraspolul a instalat ilegal posturi mobile de miliţieni în satul Varniţa, iar doi poliţiştii moldoveni au fost agresaţi de militari transnistreni. Cazul este investigat de membrii comisiei.

De asemenea de la 1 aprilie, poliţiştii care locuiesc în Transnistria plătesc pentru utilităţi conform tarifelor stabilite la Chişinău, care sunt de 2-3 ori mai mari, decât în regiune.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite