Înţelegere Chişinău-Tiraspol: Maşinile din regiunea transnistreană vor avea numere de înmatriculare „neutre“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Chişinăului şi Tiraspolului, Eugen Carpov şi Nina Ştanski, au convenit astăzi designul plăcuţelor de înmatriculare pentru automobilele din stânga Nistrului.

Acestea vor fi în alb şi negru şi vor avea inscripţionate literele „AB“, urmate de numărul de înregistrare a vehiculului. Simbolurile Republicii Moldova sau ale republicii separatiste vor lipsi cu desăvârşire. Plăcuţele vor fi acoperite doar cu o peliculă pe care transpare dintr-un anumit unghi de cădere a luminii un simbol ascuns – nişte maşini transportatoare de mărfuri.

„Iată aceste numere neutre au fost astăzi, în sfârşit, aprobate de experţi, iar în viitorul apropiat va fi semnat protocolul respectiv“, a declarat aşa-numita şefă a diplomaţiei transnistrene, Nina Ştanski, citată de agenţia „oficială“ de peste Nistru, Novosti Pridnestrovie.

În schimb, negociatorii nu au ajuns, deocamdată, la un consens privind modalitatea de înregistrare a automobilelor din regiunea transnistreană.

„Trebuie să discutăm despre procedura de înregistrare şi să creăm o bază de date pe care ar trebui s-o deţină Chişinăul, deoarece Republica Moldova va purta responsabilitatea în faţa comunităţii internaţionale pentru aceste numere“, a spus vicepremierul pe Reintegrare, Eugen Carpov.

De asemenea, nu a fost stabilită modalitatea de colaborare dintre agenţiile de transport de pe cele două maluri.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite