Noi ieftiniri la carburanţi. Benzina va costa cu 30 de bani mai puţin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Benzina şi motorina se ieftineşte pentru a patra oară în anul 2016. FOTO Arhiva Adevărul
Benzina şi motorina se ieftineşte pentru a patra oară în anul 2016. FOTO Arhiva Adevărul

Benzina se ieftineşte cu 30 de bani per litru, iar preţul unui litru de motorină va scădea cu 20 de bani, transmite IPN.

Trei companii importatoare de carburanţi efectuează o nouă micşorare a preţurilor de comercializare cu amănuntul a benzinei şi motorinei. Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) informează că alte două companii ce comercializează gaz lichefiat reduc preţurile de comercializare cu amănuntul în medie cu 15 bani per litru.

După ieftinire, preţul mediu de comercializare cu amănuntul a benzinei cu cifra octanică A- 95 a scăzut de la 16,13 lei până la 15,86 lei per litru, preţul motorinei – de la 13,43 lei la 13,19 lei per litru şi preţul mediu al gazului lichefiat - de la 8,99 lei la 8,84 lei per litru.

Aceasta este a patra ieftinire a benzinei şi motorinei şi a treia ieftinire a gazului lichefiat înregistrată în anul 2016. Calculele prezentate la ANRE de companiile petroliere arată că diminuarea preţurilor cu amănuntul la benzină şi motorină este determinată de micşorarea preţurilor de import a acestora în urma scăderii cotaţiilor petrolului la bursele internaţionale.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite