Noi descinderi la Poşta Moldovei şi la Birourile Vamale Chişinău în cazul presupuselor scheme de contrabandă organizate de apropiaţii lui Plahotniuc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO simbol
FOTO simbol

Procuratura Generală a anunţat miercuri, 7 august, despre continuarea acţiunilor de urmărire penală şi măsurile speciale de investigaţie în dosarul privind schemele de contrabandă cu diferite produse şi mărfuri (anabolizante, chihlimbar, tutungerie şi alcool etilic).

Astfel, au loc descinderi simultane la Birourile Vamale Chişinău, Centru şi Nr.4, la Filiala CPTP a ÎS „Poşta Moldovei”, precum Oficiul Poştal Chişinău.

În cadrul acestor acţiuni, procurorii ridică: acte confirmative ale exporturilor ilegale prin Aeroportul Internaţional Chişinău; borderourile pentru transportare şi documente de însoţire a coletelor şi banderolelor, expediate prin scheme de contrabandă peste hotarele ţării; baze de date de evidenţă a exporturolor prin Poşta Moldovei; suporturi tehnice pe care sunt stocate informaţii electronice şi date (cod bară) acordate conform convenţiei UPU; documentelor de producere la Centrul de Prelucrare şi Transportare a Poştei.

Amintim că respectivul dosar penal a fost iniţiat de procurori pe 27 iunie 2019, în baza declaraţiilor făcute de fostul şef al Companiei de Stat „MoldATSA” în cadrul unei emisiuni televizate.

Grupul de urmărire penală este format din procurori de la Procuratura Generală, PCCOCS, Procuratura capitalei, ofiţeri de urmărire penală din cadrul MAI şi ofiţeri de investigaţie SIS.

Fostul director al Autorităţii Aeronautice Civile din Moldova - MoldATSA, Sorin Stati, a făcut mai multe dezvăluiri despre schemele de contrabandă cu alcool, ţigări şi anabolizante organizate de oamenii apropiaţi lui Vlad Plahotniuc, începând cu anul 2009. Printre cei care coordonat nemijlocit schemele de contrabandă se numără ex-deputaţii PDM Constantin Ţuţu şi Constantin Botnari, Dorin Damir şi chiar şeful-adjunct al IGP, Gheorghe Cavcaliuc.

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite