Ninsoarea din Chişinău a sporit regimul de lucru al unor angajaţi. Conducătorii auto sunt rugaţi să evite anumite străzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prima ninsoare în Chişinău. FOTO Arhivă Adevărul
Prima ninsoare în Chişinău. FOTO Arhivă Adevărul

Circulaţia rutieră pe toate străzile municipiului Chişinău se desfăşoară în condiţii de iarnă, informează Primăria Chişinău. Transportul public circulă conform programului corespunzător unei zile de lucru, iar în această dimineaţă au ieşit la linie 251 de troleibuze şi 100 de autobuze.

Având în vedere faptul că noaptea trecută a nins încontinuu, drumarii şi-au început activitatea la ora 01.00 noaptea, cu 25 de autospeciale, opt tractoare şi două greidere, intervenindu-se prioritar pe străzile principale, pe cele pe care circulă transportul public şi pe căile de acces către suburbii. În perioada menţionată au fost împrăştiaţi 522 metri cubi de material antiderapant (nisip cu sare). De la ora 08.00, numărul de autospeciale ale Î.M. ”EXDRUPO” a fost majorat cu încă 12 autospeciale, şase tractoare şi două greidere.

Conducătorii auto sunt rugaţi să ocolească str. Ganea, str. Timiş, str. Poştei, str. Vadul lui Vodă, str. Paris, str. Căuşeni şi stradela Uzinelor, care vor fi curăţate mai târziu.

La rândul lor, angajaţii Regiei Locative activează în regim special. Astfel, începând cu ora 04.00 au ieşit la curăţat zăpada 14 unităţi HACO, iar de la ora 06.00 – 25 de unităţi, care curăţă trotuarele centrale şi intrările în curţi.

Tot de la ora 06.00, au ieşit pe teren lucrătorii de igienă care curăţă de zăpadă şi împrăştie nisip pe trecerile pietonale, staţiile de aşteptare a transportului public şi la intrările în curţi.

Conducătorii auto trebuie să evite parcarea automobilelor pe marginea străzilor, precum şi la intrările în curţile de bloc pentru a nu îngreuna accesul autospecialelor de deszăpezire.

În caz de înregistrare a situaţiilor problematice în contextul actualelor condiţii de circulaţie, cetăţenii pot apela dispeceratul central municipal la numărul de telefon (022) 22-22-67, (022) 22-26-04.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite