Nina Ştanski şi-a anunţat oficial plecarea din fruntea „diplomaţiei” transnistrene. Ce a discutat la ultima întâlnire cu Osipov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nina Ştanski şi Victor Osipov s-au întâlnit, joi, 10 septembrie, la Tiraspol, pentru ultima dată. Aceştia au discutat problema vehiculelor cu numere de înregistrare transnistrene, dar şi subiectul reţinerii la Aeroportul din Chişinău a reprezentanţilor regiunilor separatiste din Georgia - Abhazia şi Osetia de Sud. La finalul discuţiei, Nina Ştanski şi-a anunţat plecarea din fruntea aşa-zisului minister de externe al Transnistriei.

La 10 septembrie 2015, la sediul Misiunii OSCE din Tiraspol, a avut loc întâlnirea de lucru a reprezentanţilor politici în reglementarea transnistreană din partea Chişinăului şi Tiraspolului, Victor Osipov şi Nina Ştanski, la care au asistat reprezentanţii participanţilor din cadrul formatului de negocieri „5+2”.

În cadrul discuţiilor, a fost abordată problema privind traversarea frontierei de stat moldo-ucrainene de către vehiculele „cu numere de înregistrare transnistrene”. Victor Osipov a subliniat că această măsură aplicată de Poliţia de frontieră a Republicii Moldova reprezintă o conformare la normele internaţionale corespunzătoare care funcţionează şi la celelalte puncte de trecere a frontierei. Reprezentantul Chişinăului a menţionat că autorităţile moldoveneşti admit în continuare spre circulaţie în interiorul ţării vehiculele „cu numere de înregistrare transnistrene”. Osipov a accentuat că numerele de înregistrare transnistrene facilitează evaziunea fiscală.

Referindu-se la reprezentanţii separatiştilor din Georgia care au participat la manifestaţiile din 2 septembrie de la Tiraspol, Victor Osipov a reiterat că autorităţile moldoveneşti au acţionat în conformitate cu normele dreptului internaţional şi legislaţia în vigoare, informând persoanele vizate despre motivele măsurilor care le-au fost aplicate.

La finalul întâlnirii, Nina Ştanski a anunţat despre încetarea atribuţiilor sale şi numirea unui nou reprezentant politic al Tiraspolului pentru reglementarea problemei transnistrene. În prealabil, s-a convenit ca următoarea întâlnire în formatul „1+1” să aibă loc la 25 septembrie la Chişinău.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite