Nina Ştanski: Chişinăul şi Kievul conspiră împotriva Transnistriei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aşa-zisul ministrul de Externe de la Tiraspol acuză Chişinăul şi Kievul de faptul că ”întreprind noi măsuri restictive în privinţa companiilor din Transnistria”. Potrivit Ninei Ştanski acestea vizează transportul de mărfuri pe cale feroviară.

Pe site-ul aşa-numitului minister de Externe de la Tiraspol, Ştanski spune că ”Moldova şi Ucraina au încălcat schema tehnică a transportului mărfurilor pe calea ferată, convenită între Moldova şi Transnistria în anul 2012” şi că acest lucru a fost stabilit ”în cadrul unor negocieri separate, fără participarea părţii transnistrene”.

Aceasta a menţionat că autorităţile din stânga Nistului au primit deja un şir de plângeri din partea întreprinderilor din oraşul Râbniţa în care se menţionează că au fost deja suferite pierderi de aproape jumătate de milion de dolari. Cauza ar fi faptul că aşa-zisa încălcare făcută în comun între Kiev şi Chişinău a dus la faptul că transportul mărfurilor pe linia ferată a devenit de două ori mai scump pentru companiile din regiunea separatistă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite