Nicolae Timofti va sărbători Ziua României la Bucureşti, la invitaţia lui Traian Băsescu: „Fraţii noştri din România ne sunt alături şi la bine, şi la greu“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Republicii Moldova Nicolae Timofti a primit „cu bucurie“ invitaţia omologului său român de a participa, pe 1 decembrie, la manifestaţiile de la Bucureşti consacrate Zilei Naţionale a României.  Asta în timp ce Traian Băsescu participă astăzi la Chişinău la o recepţie organizată cu aceeaşi ocazie de Ambasada României.

Traian Băsescu a făcut o escală la Chişinău, în drumul său spre Bucureşti de la summitul de la Vilnius, pentru a felicita Republica Moldova cu ocazia parafării Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană. Nicolae Timofti l-a aşteptat pe Aeroportul Internaţional Chişinău, unde cei doi şefi de state au făcut declaraţii de presă.

„Domnule preşedinte, vreau să ştiţi că pentru noi contează extrem de mult sprijinul valoros al României şi al dumneavoastră personal în realizarea acestui proiect strategic. România a pledat constant şi cu fermitate, alături de alţi prieteni ai ţării noastre, cauza Republicii Moldova. În felul acesta am putut să avansăm în termeni rapizi pe calea integrării europene. Îmi exprim satisfacţia că fraţii noştri din România ne sunt alături, şi la bine, şi la greu.
Vă asigur că noi vom şti să apreciem acest sprijin“, i-a mulţumit Nicolae Timofti liderului de la Cotroceni.

„Vizita mea este extrem de neplanificată, dar arată că uneori drumul unui preşedinte român, de la Vilnius către Bucureşti, trece prin Chişinău. Dintr-un motiv simplu motiv: mi s-a părut astăzi un moment extrem de important pentru cetăţenii Republicii Moldova. Este, dacă vreţi, consfinţirea opţiunii majorităţii cetăţenilor de a se îndrepta spre locul lor istoric, adică ancorarea în Europa. Parafarea Acordului de Asociere nu este o opţiune definitivă, vreau să subliniez acest lucru. Până la integrarea este un drum lung şi dificil, iar entuziasmul acestei reuşite trebuie să fie combustibilul cetăţenilor şi politicienilor pe care şi-l iau astăzi pentru a depăşi greutăţile de pe această cale. Începem să ne întânlim în Uniunea Europeană“, a declarat Traian Băsescu.

Cu aeronava preşedintelui roman a revenit acasă şi primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă. Edilul liberal a făcut parte din delegaţia României la summitul de la Vilnius.

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite