Nicolae Sulac, omagiat la Chişinău. Pe 9 septembrie ar fi împlinit 79 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Maria Ciobanu, Ionuţ Dolănescu şi Doina Sulac au cântat în deschiderea Festivalului-concurs Naţional „Nicolae Sulac” din Chişinău. La acesta au participat 24 de cântăreţi din Republica Moldova.

Ediţia a 5-a a Festivalului-concurs al interpreţilor de muzică populară „Nicolae Sulac” din Republica Moldova are loc în perioada 9-10 septembrie la Chişinău.

Evenimentul a reunit 24 de participanţi cu vârsta cuprinsă între 18 şi 60 de ani din toate zonele ţării.

Potrivit fiicei regretatului rapsod, Doina Sulac, concurenţii au interpretat o piesă din repertoriul lui Nicolae Sulac şi alta specifică zonei de unde sunt originari. Concurenţii şi artiştii care au susţinut câte un recital au fost acompaniaţi de către orchestra de muzică populară „Doina Basarabiei”, a cărei conducător artistic este Valeriu Caşcaval.

Membrii juriului au fost oameni de cultură şi muzicieni din arta muzicală tradiţională. Preşedintele juriului a fost Petre Neamţu, director artistic al orchestrei de muzică populară „Folclor”. 

Din România, special pentru familia Sulac au cântat interpreţii de muzică populară Maria Ciobanu, numită şi „ciocârlia muzicii româneşti” şi Ionuţ Dolănescu.

Nicolae Sulac era un om jovial şi înţelept

Ionuţ Dolănescu şi-a exprimat gratitudinea pentru maestrul Petre Neamţu, deoarece primul său concert a fost acompaniat de Orchestra „Folclor” şi primul album lansat în anii 1991-1992 tot sub bagheta maestrului a fost înregistrat. În amintirea lui Dolănescu, Nicolae Sulac era un om jovial şi născut cu o înţelepciune aparte. 

Cântăreţul ne-a spus că se pregăteşte pentru organizarea ediţiei a II-a a Festivalului Naţional „Ion Dolănescu” la Târgovişte, care va avea loc în perioada 26-27 septembrie. În cadrul festivalului îşi va lansa albumul de muzică populară „Sunt un tată fericit”. Precizăm că, duminică, 13 septembrie, acesta îşi creştinează cel de-al treilea copil, pe Iancu Marian Nicolae. 

„Mai dă doamne aşa concert”

Oamenii prezenţi la concert au rămas impresionaţi de muzica de calitate şi de numărul mare de talente pe care-l are Moldova. „Mai dă Doamne aşa concert”, a spus unul dintre spectatori. 

Festivalul este organizat de ziua de naştere a lui Nicolae Sulac, care pe 9 septembrie ar fi împlinit 79 de ani. În prezent, numele său îl poartă Palatul Naţional din Chiţinău. Nicolae Sulac a decedat la 8 aprilie 2003, la vârsta de 67 de ani.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite