Nicolae Negru: Nemulţumirea justificată a moldovenilor ar putea fi exploatată în scopuri diversioniste

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Negru FOTO IPN
Nicolae Negru FOTO IPN

Comentatorul politic Nicolae Negru spune că, deşi a intrat în vigoare legea privind securizarea spaţiului informaţional, care prevede interzicerea ştirilor şi emisiunilor de dezbateri din Rusia, propaganda rusă este puternic resimţită în R. Moldova, fapt ce ar putea contribui la organizarea unei diversiuni împotriva R. Moldova, transmite IPN.

„Propaganda rusă are diferite căi de pătrundere în Republica Moldova. PSRM şi Igor Dodon dispun, în continuare, de un imperiu mediatic, Ilan Şor – la fel. Am impresia că holdingurile lor mediatice sunt mai mari decât presa independentă. Pericolul pentru Republica Moldova este dublu acum, avem un război în Ucraina de soarta căruia depindem şi noi. Din cauza războiului avem o inflaţie majoră şi o nemulţumire justificată a populaţiei. Această nemulţumire poate fi exploatată împotriva Republicii Moldova, în scopuri diversioniste. Dacă SIS şi alte structuri ale statului nu-şi fac datoria, pericolele cresc exponenţial”, a spus comentatorul politic Nicolae Negru în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova.

Marţi, 19 iulie, Judecătoria Ciocana urma să decidă dacă va fi sau nu prelungit mandatul de arest la domiciliu pe numele lui Igor Dodon, însă şedinţa a fost amânată pentru astăzi. Tot marţi, procurorii au cerut instanţei să-i interzică fostului preşedinte Dodon, aflat în arest la domiciliu, să mai ofere interviuri şi să posteze mesaje pe reţelele sociale despre dosarul în care este vizat.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite