Negocierile pentru noua-veche alianţă de la Chişinău continuă şi astăzi. „Nu e ideal, nu e perfect, dar e o diferenţă faţă de ce a fost înainte”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dorin Chirtoacă, prim-vicepreşedinte PL
Dorin Chirtoacă, prim-vicepreşedinte PL

Negociatorii privind crearea unei noi majorităţi parlamentare se întrunesc şi astăzi, 20 iulie. O rundă de negocieri urmează să aibă loc la ora 12.00, iar ulterior o întrunire va avea loc la ora 19.00.

Prim-vicepreşedintele Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, a precizat acest lucru după şedinţa de la Primărie.

El a menţionat că se lucrează intens asupra programului de guvernare şi asupra acordului politic de formare a coaliţiei. Chirtoacă a mai spus că la negocierile anterioare, în faţa presei se făceau un fel de declaraţii, iar în sala de negocieri aveau loc discuţii diferite, iar acest lucru se întâmpla pentru că nu exista o regulă aşa cum a fost stabilită de data aceasta. „Acum cât de cât ceva este, nu e ideal, nu e perfect, dar e o diferenţă faţă de ce a fost înainte. Noi niciodată nu am acceptat modalităţi de formare a puterii de stat la modul – eu ţie, tu mie, ca la piaţă, cine şi ce şi cui dă”, a declarat Chirtoacă, citat de IPN.

Prim-vicepreşedintele PL a menţionat că actualmente se stabilesc criteriile şi formula privind repartizarea responsabilităţilor şi a portofoliilor. „Eu încă în decembrie 2014 am propus această formulă „unu, unu, unu”, adică avem lista ministerelor, respectiv avem PLDM, PDM şi PL, şi fiecare are dreptul să-i fie repartizat un portofoliu în baza acestei formule. PLDM-ul are cel mai mare număr de mandate, respectiv îşi solicită prima poziţie şi tot aşa mai departe”, a notat Dorin Chirtoacă.

Ambele întruniri urmează să aibă loc la sediul Parlamentului.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite