Muzeul Naţional de Istorie este gazda unei expoziţii de mărţişoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
martisor foto david muntean

Muzeul Naţional de Istorie, în parteneriat cu Centrul Educaţiei Estetice „Lăstărel”, organizează prima ediţie a expoziţiei „Culori de mărţişor”. Până pe 10 martie, în incinta muzeului vor fi prezentate 150 de lucrări – diferite tipuri de mărţişoare confecţionate manual şi cărţi poştale, transmite IPN.

Lucrările sunt confecţionate de către copiii care frecventează cercurile Centrului Educaţiei Estetice „Lăstărel”. Pentru expoziţie au fost selectate piesele considerate a fi cele mai bune la concursul „Mărţişorul, între tradiţie şi modernitate”.

Viorica Florea, metodist la Centrul „Lăstărel”, a declarat că această iniţiativă frumoasă vine să promoveze valorile şi obiceiurile străvechi de purtare a mărţişorului la români, care datează de mai bine de 2 mii de ani.

Expoziţia prezintă o colecţie variată de mărţişoare executate după tehnici vechi, cum ar fi jocuri de fire şi şnururi din aţă şi lână, cât şi tehnici moderne, ca origami, quilling şi arta mărgelitului, practicate pe larg în întreaga lume. Viorica Florea a menţionat că o parte din lucrările expuse vor fi donate Muzeului Naţional de Istorie.

Costul unui bilet de intrare la expoziţie este de 10 lei.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite