Municipiul Iaşi a donat Primăriei Chişinău peste 40 mii de euro pentru lupta împotriva COVID-19

0
Publicat:
Ultima actualizare:
coronavirus

Primăria Chişinău a primit de la autorităţile publice locale din Iaşi o donaţie financiară în sumă de 200 de mii de RONI (circa 41 mii de euro) pentru prevenirea şi combaterea cu COVID-19. Banii vor fi repartizaţi spre achiziţionarea de echipamente medicale şi consumabile pentru instituţiile medicale din Chişinău.

Primarul general al Capitalei, Ion Ceban a mulţumit omologului său de la Iaşi, Mihai Chirica, pentru ajutorul acordat în această perioadă complicată pentru întreaga lume, nu doar pentru Chişinău, menţionând că acum orice ajutor contează. „Apreciez mult acest gest, în condiţiile când nici peste Prut nu este prea uşor, iar pentru lupta cu COVID sunt necesare surse financiare substanţiale”, a menţionat edilul.

Banii din donaţia de la Iaşi vor fi repartizaţi instituţiilor medicale din capitală, implicate în tratarea bolnavilor cu infecţia virală de tip nou, pentru suplinirea stocurilor de medicamente şi consumabile.

Amintim că numărul celor infectaţi cu COVID-19 în Republica Moldova continuă să crească alarmant. Pe parcursul zilei de miercuri, 1 aprilie, au fost confirmate alte 70 cazuri de infectare cu coronavirus, din 329 probe procesate. În total, numărul persoanelor infectate cu coronavirus a ajuns la 423.

De menţionat că, până la ora actuală, 23 de pacienţi au fost vindecaţi, iar cinci persoane, dintre care două din regiunea transnistreană, au decedat.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite