Moscova răspunde la decizia Uniunii Europene de a prelungi sancţiunile economice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile examinează acum lista produselor care cad sub incidenţa restricţiilor ruseşti şi vor înăspri reglementările pentru ca acestea să nu pătrundă sub nicio formă pe piaţa, potrivit ministrului rus al Agriculturii, Aleksandr Tkacev.

După ce Uniunea Europeană a decis să prelungească sancţiunile economice împotriva Federaţiei Ruse, autorităţile de la Moscova au venit cu o replică. „Lista produselor care cad sub incidenţa sancţiunilor este acum examinată şi, cel mai probabil, nu va fi extinsă. Vom face modificări şi preciyări în legislaţie cu scopul ca produsele din ţările vizate să nu ajungă sub nicio formă, cum ar fi prin aplicarea anumitor scheme sau prin ţări terţe, pe piaţa rusă”, a declarat Tkacev, citat de tass.ru. 

Anterior, ministrul rus susţinea că reglementările în privinţa importului lactatelor vor fi înăsprite, menţionând că restricţiile ar trebui să fie extinse şi în cazul ciocolatei, florilor şi conservelor din peşte.   

Menţionăm că UE a decis prelungirea cu şase luni a sancţiunilor economice împotriva Rusiei stabilite în legătură cu anexarea Crimeii. Decizia a intrat ieri în vigoare. Moscova a aprobat un pachet de măsuri ca răspuns la aceste sancţiuni, care vizează SUA, Australia, Canada, UE şi Norvegia. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite