Moscova a decis cum va proceda cu migraţii moldoveni care au încălcat termenul de şedere în Federaţia Rusă

0
0
FOTO kremlin.ru
FOTO kremlin.ru

Cetăţenii moldoveni care se află pe teritoriul Federaţiei Ruse, dar au depăşit termenul legal de şedere, vor putea, în perioada 1 ianuarie – 24 februarie, să revină în Republica Moldova evitând aplicarea sancţiunilor administrative prevăzute, anunţă Serviciul Federal de Migraţie într-o notă oficială, citată de IPN.

Cât priveşte migraţii care, în perioada menţionată vor reveni în Republica Moldova, dar în raport cu care au fost emise deciziile de interzicere a accesului pe teritoriului Federaţiei Ruse, în baza articolelor 26 (punctele 4 şi 8) şi 27 (punctele 12,13,14 şi 27) a legislaţiei migraţionale, autorităţile ruse îşi asumă, începând cu 25 februarie, să reexamineze sancţiunile aplicate, în vederea anulării acestora sau înlocuirii cu sancţiuni mai blânde.

Într-o postare pe Facebook, Igor Dodon menţionează prevederile se extind asupra a circa 170 de mii de cetăţeni ai Republicii Moldova.

„Acest pas demonstrează deschiderea şi interesul deosebit al conducerii Federaţiei Ruse de a ajuta cetăţenii noştri şi de a dezvolta un parteneriat strategic cu ţara noastră în toate domeniile de interes reciproc”, a scris preşedintele.

Decizia a fost luată în urma înţelegerilor la care a ajuns Igor Dodon cu preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, în timpul vizitei oficiale în Rusia, în perioada 31 octombrie – 1 noiembrie.

Mai multe - Republica Moldova

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite