Monica Macovei: „Republica Moldova merită şi trebuie să primească în 2014 un regim liber de circulaţie în UE“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Monica Macovei a afirmat că va susţine moldovenii în Parlamentul European FOTO: Adevărul
Monica Macovei a afirmat că va susţine moldovenii în Parlamentul European FOTO: Adevărul

Preşedinta Comitetului de cooperare parlamentară UE-Moldova, Monica Macovei, a afirmat că ţara noastră şi-a îndeplinit toate angajamentele şi merită o recompensă pentru succesele ei.

„Parafarea Acordului este o recunoaştere, la cel mai înalt nivel european, a meritelor guvernelor succesive pro-europene de la Chişinău, începând cu 2009, pentru modernizarea ţării, avansarea normelor statului de drept şi ameliorarea condiţiilor economice“, notează Monica Macovei într-un comunicat de presă.

Europarlamentara susţine că „pe baza propriilor succese, Republica Moldova merită si trebuie sa primească in 2014 un regim liber de circulaţie in Uniunea Europeană. Republica Moldova se detaşează de celelalte cinci state de la frontiera de est a UE (Ucraina, Georgia, Armenia, Azerbaidjan şi Belarus) şi a demonstrat seriozitatea aspiraţiilor sale pro-europene“, a declarat oficialul şi a afirmat că va susţine cetăţenii moldoveni în Parlamentul European.

Monica Macovei a subliniat că Uniunea Europeană trebuie să asigure Republicii Moldova proiecte de interconectare la infrastructura de transport a energiei electrice, a gazelor naturale şi a coridoarelor de transport terestru europene, prin România, singurul stat membru UE vecin cu Republica Moldova. „Stă în puterea noastră, a europenilor, să facem din Vilnius un moment de cotitură în istoria contemporană a continentului nostru“, a conchis Monica Macovei.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite