Monica Babuc: Indemnizaţia pentru tinerii pedagogi va fi majorată de aproape trei ori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De la 1 ianuarie 2019, indemnizaţia unică pentru tinerii pedagogi va fi majorată de aproape trei ori. Mai exact aceasta va fi majorată de la 45 de mii de lei la 120 de mii de lei. Declaraţia a fost făcută de ministra Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Monica Babuc, în cadrul emisiunii „Replica” de la postul de televiziune Prime TV, transmite IPN.

„În sfârşit, vom pune în funcţiune acea prevedere a Codului educaţiei care pune pe tapet plata indemnizaţiilor unice pentru pedagogi, care sunt utilizate pentru necesităţi metodice – două mii de lei pentru toate cadrele didactice din sistem”, a menţionat Monica Babuc.

Potrivit ei, acest lucru va fi posibil datorită legii unice cu privire la salarizare, un document revoluţionar care este elaborat de Ministerul Finanţelor şi care va însemna o schimbare a concepţiei de salarizare în general în Republica Moldova. „Legea unică cu privire la salarizare în Republica Moldova va însemna avantajul în primul rând al cadrelor didactice. Procentul de majorare va fi semnificativ”, a afirmat ministra. Potrivit ei, documentul va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2019.

Monica Babuc a mai declarat că îşi doreşte ca în instituţiile de învăţământ să fie predată materia în baza unei curricule racordate la realităţile zilei. 

„Vrem să creăm curricula care să schimbe abordarea influenţei ei asupra copilului. Noi vrem prin ea, prin învăţarea copiilor, să creăm atitudini şi valori pentru ca aceşti copii, devenind membri ai societăţii, să devină foarte buni familişti şi oameni buni ai societăţii, care se implică în treburile cetăţii, oameni activi. Astea sunt sarcinile curriculei naţionale moderne, dezvoltate asupra căreia muncim”, a declarat Monica Babuc.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite