Monedele de 1 şi 2 lei vor fi emise în aprilie, iar cele de 5 şi 10 lei, mai târziu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Monedele de 1 şi de 2 lei vor ajunge în buzunare la începutul lunii aprilie, iar cele de 5 şi 10 lei, până la sfârşitul anului. Corneliu Melnic, şef al Direcţiei operaţiuni cu numerar din cadrul Băncii Naţionale a Moldovei, a declarat pentru IPN că, până la punerea în circulaţie a monedelor, va fi desfăşurată o campanie de informare a cetăţenilor.

Se va lucra cu persoanele care operează cu numerar: casierii băncilor comerciale, ai companiilor financiare, magazine etc. În toată ţara, prin intermediul băncilor şi oficiilor poştale, vor fi repartizate broşuri despre noile monede.

Conform procedurilor, banii sunt puşi în circulaţie prin intermediul băncilor licenţiate, atunci când acestea se adresează la BNM după numerar. „Din cauza că mai avem în stocuri bancnote cu valoarea nominală de 5 şi 10 lei, monedele de 5 şi 10 lei vor apărea în circulaţie mai târziu”, a explicat Corneliu Melnic, şef al Direcţiei operaţiuni cu numerar BNM.

La 28 februarie, Banca Naţională a anunţat că pune în circulaţie monede metalice cu valoarea de 1, 2, 5 şi 10 lei. Bancnotele de hârtie de 1, 5 şi 10 lei vor circula în parale cu monedele, până la epuizarea stocurilor existente.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite