MOLDOVA SUB NĂMEŢI Un stâlp electric căzut în centrul Chişinăului a blocat circulaţia troleibuzelor. În şase raioane se circulă cu dificultate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cinci puncte de trecere a frontierei spre Ucraina sunt închise, iar în şase raioane din ţară se circulă foarte greu din cauza viscolului. 14 localităţi din Chişinău, Căuşeni, Ştefan Vodă, Leova şi Vulcăneşti au rămas fără curent electric.

Zăpezile abundente din ultimele zile le dau şi astăzi bătăi de cap şoferilor şi autorităţilor. În această dimineaţă un stâlp de înaltă tensiune s-a prăbuşit pe bulevardul Negruzzi din Chişinău, în apropierea gării. Acum mai multe zeci de troleibuze sunt blocate fiindcă n-au curent electric.

14 sate din Chişinău, Căuşeni, Ştefan Vodă, Leova şi Vulcăneşti sunt acum deconectate de la electricitate, din cauza viscolului de peste noapte.

20 de vehicule au rămas blocate în zăpadă în Chişinău şi pe drumurile naţionale din şase raioane, în ultimele 24 de ore. Oamenii au fost deblocaţi de echipele de salvatori care au intervenit în raioanele Orhei, Cahul, Dubăsari, Anenii Noi, Basarabeasca şi Rezina. Acum sunt antrenaţi 256 de salvatori şi pompieri la lucrările de prevenire şi salvare a oamenilor blocaţi în nămeţi.

Reprezentanţii Departamentului Situaţii Excepţionale atenţionează că se circulă în condiţii grele în nouă sate din raionul Orhei. E vorba de satele Berezoci, Bulăieşti, Mârzaci, Mârzeşti, Jora de Sus, Jora de Mijloc, Jora de Jos, Pohribeni şi Hâjdeni. 

Pentru dezăpezirea şi aplicarea materialului antiderapant pe şosele au fost scoşi pe teren 715 drumari şi 358 de vehicule. Salvatorii amintesc şoferilor să fie prudenţi în condiţiile respective de afară şi neapărat să aibă în portbagaj nisip şi lopată. Cetăţenii care pornesc la drum să fie pregătiţi cu haine şi băuturi calde. Conducătorii auto care se pomenesc blocaţi în drum sînt rugaţi să nu folosească în exces sistemul de încălzire, pentru a evita intoxicaţiile cu oxid de carbon. În cazuri de urgenţă, apelaţi prompt numărul de telefon 901.

Potrivit biroului de presă al Poliţiei de Frontieră, traficul de călători în punctele de trecere a graniţei s-a redus semnificativ atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire din ţară. Activitatea punctelor de trecere Cairaclia – Zaliznicinoe,  Cişmichioi – Dolinskoe, Vulcăneşti – Vinogradovka,  Mirnoe-Tabaki şi Giurgiuleşti – Reni rămâne în continuare sistată, din cauza  formării troiene de zăpadă şi blocare a căilor de acces pe teritoriul ucrainean.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite