Moldova și-a anunțat intenția de a extinde domeniile de cooperare cu NATO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Dorin Recean și-a exprimat regretul că cetățenii Moldovei văd alianța ca pe un „instrument de confruntare” și nu susțin aderarea la aceasta.

Foto. Guv.md
Foto. Guv.md

Moldova intenționează să extindă domeniile de cooperare cu NATO în următorii ani, a anunțat, joi, premierul Dorin Recean.

Vom intensifica cooperarea cu NATO, vom extinde domeniile de cooperare”, a spus el într-un interviu pentru TV8 .

Premierul și-a exprimat regretul pentru faptul că cetățenii Moldovei văd Alianța Nord-Atlantică ca pe un „instrument de confruntare” și nu susțin aderarea la aceasta.

Sondajele arată că peste 55% dintre moldoveni se opun categoric intrării țării în NATO, doar 27% susțin o astfel de decizie. În februarie, în cadrul Conferinței de Securitate de la München, președintele Republicii Moldova Maia Sandu a cerut statelor occidentale să ajute la modernizarea armatei țării, achiziționarea de arme și sisteme de apărare aeriană. Ea a cerut și ajutor în lupta împotriva difuzării pe rețelele de socializare a informațiilor care reflectă punctul de vedere rusesc asupra evenimentelor mondiale.

Moldova cooperează cu NATO în cadrul unui plan individual de parteneriat. Centrul de informare al alianței funcționează și la Chișinău, iar în decembrie 2017 a fost deschis un birou pentru relațiile cu NATO. Autoritățile din Transnistria nerecunoscută, partidele ce susțin autonomia găgăuză și cele de opoziție critică aspru planurile autorităților de a se apropia de alianță. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite