Moldindconbank: Ipotezele şi acuzaţiile  de implicare în „spălarea” de bani au scopul să păteze înalta reputaţie a băncii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Moldindconbank, una dintre cele mai mari bănci din Republica Moldova susţine că acuzaţiile aduse instituţiei privind implicarea în procesul de spălare a circa 19 mliarde de dolari din Federaţia Rusă sunt nefondate

"Referitor la acuzaţiile nefondate aduse Băncii privind implicarea în procesul de spălare de bani, Moldindconbank reafirmă poziţia sa anterioară că toate operaţiunile efectuate pe parcursul anului 2013, cât şi pe parcursul întregii sale activităţi, au fost efectuate în strictă conformitate cu legislaţia Republicii Moldova şi a actelor normative ale Băncii Naţionale a Moldovei", se afirmă într-un comunicat de presă al instituţiei.

"În acest sens, Moldindconbank declară oficial că, fiind una din cele mai mari şi importante bănci din sistemul bancar autohton, este un partener de încredere pentru toţi clienţii fără excepţii, inclusiv un partener disciplinat şi de încredere al statului Republica Moldova. Toate ipotezele subiective şi tendenţioase referitor la creşterea „nefirească” şi „disproporţionată” a Băncii, precum şi acuzaţiile de implicare în „spălarea” de bani au acelaşi scop: să păteze înalta reputaţie a Moldindconbank. acumulată în rândul clienţilor pe parcursul a multor ani de activitate, şi reprezintă nimic altceva decât concurenţă neloială", se mai spune în comunicatul băncii.

Zilele trecute, preşedintele Curţii Supreme de Justiţie, Mihai Poalelungi, a dezvăluit pentru kommersant.md, o mega schemă de spălare şi tranzit de bani din Rusia prin conturile de la Moldindconbank.

Dorin Drăguţanu, guvernatorul Băncii Naţionale, susţine că banca implicată a raportat toate tranzacţiile la CNA, care acum le cercetează din punct de vedere al legii cu privire la prevenirea spălării banilor.

BNM: Banca implicată în „mega spălarea“ de bani din Rusia a raportat în permanenţă toate tranzacţiile la CNA

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite