Modificări la Codul Muncii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Angajatorii vor fi obligaţi să informeze salariaţii despre orice modificare la contractul de muncă şi să nu admită niciun fel de discriminare faţă de angajaţii pe un termen determinat. Parlamentul a aprobat în primă lectură un proiect de lege de modificare a Codului Muncii, transmite IPN.

Laura Grecu, viceministrul Muncii, protecţiei sociale şi familiei, prezentând proiectul de lege a spus că acesta vine să transpună două directive ale Consiliului UE. Transpunerea directivelor este prevăzută în Acordul de Asociere cu UE.

Potrivit viceministrului, Codul Muncii deja prevede dreptul angajatului de a se informa când se angajează despre ceea ce înseamnă contractul de muncă, termenul etc. Prima directivă prevede introducerea obligaţiei ca angajatorul să aducă la cunoştinţa salariaţilor despre modificările ce se operează în contractul colectiv de muncă.

„Prin transpunerea directivei noi ne dorim să asigurăm principiul nediscriminării a persoanelor angajate pe termen şi fără termen. Ne propunem ca angajatorul să informeze salariaţii angajaţi pe un termen determinat despre posturile de muncă vacante. De asemenea, se prevede obligaţia de a asigura şanse de formare adecvate pentru toţi angajaţii, inclusiv şi celor angajaţi pe o perioadă determinată”, a spus Laura Grecu.

Oxana Domenti, preşedintele comisie de profil, a comunicat că prin modificările operate a fost introdus şi un punct absolut nou în Codul Muncii prin care se detaliază condiţiile şi obligaţiile angajatorilor faţă de salariaţii angajaţi pe o perioadă determinată de timp.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite