Mircea Druc: Republica Moldova este proiectul fostei nomenclaturi sovietice, dar dacă poporul este fericit, asta este!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Druc în studioul Adevărul.
Mircea Druc în studioul Adevărul.

Fostul premier de la Chişinău Mircea Druc spune cu ironie amară că nu sărbătoreşte aniversarea independenţei Republicii Moldova deoarece a aniversat pe 19 august independenţa Republicii Găgăuzia şi clasează independenţa Republicii Moldova drept un proiect al fostei nomenclaturi sovietice.

”Eu fac parte dintr-o generaţie care a avut un vis, noi am vrut să vedem prăbuşirea imperiului sovietic, iar după prăbuşirea imperiului să vedem repararea raptului din 1940. Eu credeam că noi basarabenii şi nord-bucovinenii ne vom întoarce acasă”, ne-a declarat Mircea Druc. 

Rememorând evenimentele din anul 1991, Mircea Druc aminteşte de faptul că Chişinăul şi-a proclamat independenţa după proclamaţiile similare din regiunea Transnistreană şi din zona găgăuză. ”Raioanele din stânga Nistrului şi-au declarat independenţa la 25 august. Ca să fac o glumă proastă eu am sărbătorit la 19 august proclamarea Republicii Găgăuzia. N-am crezut niciodată că se poate face un stat din cinci raioane sau 22 de sate. Eu nu văd sensul unui stat care uzurpă numele Moldovei şi este alcătuit din şase judeţe”, afirmă Mircea Druc.

Fostul premier de la Chişinău afirmă că fost nomenclatură din Moldova sovitică s-a folosit de declaraţia de independenţă pentru a acapara puterea. ”Acum ce sărbătorim? 50 de ani am sărbătorit lucruri false. Eu nu am crezut în proiectul Republicii Moldova, acesta este proiectul nomenclaturii sovietice, dar dacă poporul este mulţumit, atunci asta este. Transnistrenii ziceau că vor reface etalonul sovietic, că de la ei va reporni refacerea Uniunii Sovietice, ceea ce nu s-a mai întâmplat. Proiectul Republica Moldova trebuia să fie o nouă Elveţie – unde este Elveţia?”, a mai declarat Mircea Druc.

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite