Ministrul Sănătăţii Andrei Usatâi a fost luat la rost de premierul Iurie Leancă: „Nu aţi avut o reacţie pe măsură“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul Sănătăţii Andrei Usatâi a fost mustrat azi de prim-ministrul Iurie Leancă
Ministrul Sănătăţii Andrei Usatâi a fost mustrat azi de prim-ministrul Iurie Leancă

Premierul Iurie Leancă l-a certat pe ministrul Sănătăţii Andrei Usatâi fiindcă n-a reacţionat adecvat în cazul băiatului operat cu cleştele de scos cuie şi un burghiu de către medicii de la Spitalul Municipal de copii „Valentin Ignatenco“.

Prim-ministrul Iurie Leancă s-a declarat nemulţumit astăzi, în şedinţa Guvernului, de reacţia ministrului Sănătăţii, Andrei Usatâi, după ce luni acesta a spus că orice bormaşină sterilizată poate fi folosită într-o intervenţie chirurgicală. Ministrul Sănătăţii a făcut această declaraţie după ce a fost trimis de premier să investigheze cazul băiatului tratat cu cleştele de scos cuie şi o bormaşină, de către chirurgii de la Spitalul Municipal de copii „Valentin Ignatenco“.

„Numai instrumente medicale nu pot să le numesc. Domnule ministru Usatâi, v-am rugat să mergeţi la spital,  iar reacţia dumneavoastră nu a fost nici pe departe pe aşteptarea mea şi bănuiesc că nici a societăţii. În loc să stingem focul, am permis ca ştirea să ia amploare. Mă aşteptam să constatăm că aceste instrumente industriale nu sunt adecvate pentru activităţi în cadrul spitalului, ceea ce nu s-a intâmplat“, i-a reproşat el ministrului.

Totodată, prim-ministrul a cerut să fie creată o comisie care să verifice dispozitivele din toate spitalele din ţară. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite