Ministrul Finanţelor, supărat că s-au scurtat vacanţele. „E un timp sfânt“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Potrivit lui Anatol Arapu, decizia este una „nenormală“ FOTO: Adevărul
Potrivit lui Anatol Arapu, decizia este una „nenormală“ FOTO: Adevărul

În cadrul şedinţei de astăzi a Guvernului, ministrul Finanţelor Anatol Arapu s-a arătat nemulţumit de faptul că şefii de Educaţie au scurtat vacanţele de toamnă şi primăvară ale şcolarilor, calificându-le drept „nenormale“.

„Copilul are o fericire, are un timp sfânt când trebuie să se ducă în vacanţă şi noi îl limităm aici că nu ne ajunge timp să îi învăţăm. Programele şi aşa sunt supraîncărcate şi noi inutil îi învăţăm diferite obiecte. Lăsaţi-i să se ducă în vacanţă normal. De ce trebuie să luăm noi deciziile acestea nenormale?”, a intervenit ministrul Arapu.

Viceministrul Educaţiei, Liliana Nicolaescu-Onofrei, a venit imediat cu o replică şi a explicat că modificarea ţine de îndeplinirea planului de studiu, notează unimedia.md.

„Îmi pare rău că aţi aflat abia acum. Noi am explicat situaţia şi s epare că elevii, dar şi cadrele didactice au înţeles şi au acceptat. Înţelegem grija dumneavoastră, dar este un aspect ce ţine de îndeplinirea planului cadru unde este prevăzut numărul de săptămâni. Dacă vă uitaţi atent, o să vedeţi că diferenţa faţă de anul trecut este de doar trei zile. Şi dacă ne mai uităm la durata anului de studiu în alte ţări, atunci vedem că noi de fapt nu arătăm deloc bine. Vom reveni şi la curriculum şi la programe”, a explicat viceministra.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite