Ministerul Transporturilor: circulaţia trenurilor din Moldova spre Rusia nu va fi sistată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Circulaţia trenurilor moldoveneşti prin Ucraina va fi asigurată neîntrerupt, în urma unei înţelegeri la care s-a ajuns în cadrul consultărilor purtate săptămâna trecută de între autorităţile feroviare din Ucraina şi Federaţia Rusă, la care au participat reprezentanţi ai Căilor Ferate din Moldova, anunţă un comunicat de presă difuzat de Ministerul trasporturilor şi Infrastructurii Drumurilor de l aChişinău.

Conform Protocolului întrevederii, întreprinderea feroviară din Ucraina Ucrzalizniţa urmează să înştiinţeze ÎS Calea Ferată a Moldovei, până în 25 aprilie, despre aprobarea graficului circulaţiei trenurilor, precum şi privind reluarea, începând cu data de 1 mai 2014, a vânzării biletelor la toate cursele care tranzitează Ucraina.

În urma unei înştiinţări anterioare ale autorităţilor ucrainene privind neaprobarea graficelor feroviare, vânzarea biletelor la cursele de tren din Chişinău în direcţia Federaţiei Ruse se efectua până pe data de 27 mai, iar prin reluarea vânzărilor pentru dăţile ulterioare va fi evitată sistarea circulaţiei feroviare spre Federaţia Rusă, se mai spune în comunicat.

Prin Ucraina tranzitează  două curse zilnice ale CFM pe destinaţia Chişinău-Moscova şi o cursă zilnică Chişinău-Sankt-Petersburg. De asemenea, o cursă de tren pe destinaţia Moscova-Chişinău este formată de  Rossiskie Jeleznîie Doroghi (RJD).

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite