Ministerul Sănătăţii nu confirmă existenţa tulpinii britanice COVID-19 în Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Sputnik
FOTO Sputnik

Prezenţa noii tulpini de COVID-19, din Marea Britanie, nu este confirmată în Republica Moldova. Cel puţin aşa arată rezultatele primelor zece probe expediate unui laborator din Berlin, care au fost recepţionate de Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică (ANSP). ANSP a mai expediat alte 20 probe pentru examinare aceluiaşi laborator, transmite IPN.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, teste privind depistarea noi tulpini sunt efectuate de către un laborator privat (din Republica Moldova), care deţine kituri speciale în acest sens. Însă metoda recomandată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii este metoda secvenţierii.

Laboratoarele ANSP nu dispun de echipamente necesare pentru a depista noua tulpină. Autorităţile au solicitat OMS suport pentru dotarea laboratorului ANSP, pentru realizarea metodei de secvenţiere, astfel încât să fie posibilă depistarea şi altor tulpini ale virusului SARS-CoV-2.

Despre faptul că în Republica Moldova ar exista cazuri de infectare cu noua tulpină a coronavirusului a anunţat premierul interimar Aureliu Ciocoi în cadrul unei emisiuni TV. Premierul a declarat că autorităţile din sănătate au transmis mai multe probe ale unor pacienţi către laboratoarele din Germania, care preliminar au confirmat prezenţa tulpinii britanice de COVID-19.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite