Ministerul român al Afacerilor Externe: Republica Moldova trebuie să facă reforme care să meargă spre profunzime

0
0
Lazăr Comănescu FOTO Mediafax
Lazăr Comănescu FOTO Mediafax

Republica Moldova trebuie să menţină pe mai departe un ritm alert al reformelor „printr-un efort consecvent şi credibil care să meargă spre profunzime“ pentru a se asigura transferul primei tranşe a creditului de 150 de milioane de euro oferit de Romania, a anunţat MAE.

Ministrul Lazăr Comănescu, care l-a primit joi pe vice-ministrul afacerilor externe şi integrării europene al Republicii Moldova, Lilian Darii, a remarcat evoluţiile pozitive înregistrate în ultimele luni în ce priveşte promovarea reformelor în Republica Moldova şi a îndemnat la menţinerea unui ritm alert pe mai departe, cu precădere în domeniile justiţiei, luptei împotriva corupţiei şi ameliorării cadrului investiţional şi mediului de afaceri.

''Este nevoie ca rezultatele de până acum să fie consolidate, printr-un efort consecvent şi credibil care să meargă spre profunzime, spre aspectele de ordin structural, în întâmpinarea aşteptărilor cetăţenilor'', a informat Ministerul Afacerilor Externe prin intermediul unui comunicat.

Comănescu a adăugat, în timpul discuţiilor, că progresele pe aceste teme sunt direct relevante pentru întrunirea, în perioada următoare, a condiţiilor necesare transferării primei tranşe a creditului de 150 de milioane de euro oferit de România.

"Ca şi până acum, România va acorda întreg sprijinul necesar pentru acţiunile de reformă şi de implementare a Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, avute în vedere de Guvernul Republicii Moldova", potrivit sursei citate.

Republica Moldova


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri