Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei are doi viceminiştri noi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe parcursul zilei de miercuri, 3 februarie, la Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei au avut loc atât demisii, cât şi învestiri. După ce dimineaţă cei trei viceminiştri şi-au anunţat demisia, în această după-amiază, în cadrul şedinţei Guvernului, au fost numiţi doi viceminiştri noi.

Astfel, în această funcţie au fost numite Viorica Dumbrăveanu, care anterior a deţinut funcţia de şef al Direcţiei politici de protecţie a familiei şi drepturilor copilului la Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei (MMPSF) şi Laura Grecu, fost secretar de stat în cadrul aceluiaşi minister, informează MMPSF.

Viorica Dumbrăveanu a absolvit Facultatea de Drept în cadrul Universităţii de Stat din Moldova şi deţine titlul de Magistru în Drept. Şi-a început activitatea în cadrul MMPSF în anul 2002, în funcţie de consultant, ulterior a fost şef de direcţie. În perioada 2008 – 2009 a deţinut funcţia de viceministru al protecţiei sociale, familiei şi copilului. Până în prezent a fost şef al Direcţiei politici de protecţie a familiei şi drepturilor copilului. Dumbrăveanu a fost decorată de Preşedintele Republicii Moldova cu Ordinul „Meritul Civic” în anul 2010.

Laura Grecu este licenţiată în pedagogie şi psihologie socială, inclusiv în drept constituţional şi drept administrativ. Totodată, deţine diploma de Master în aceleaşi domenii. Din anul 1999 activează în cadrul MMPSF şi a activat 16 ani în domeniul protecţiei sociale. În anul 2015 a fost numită în funcţia de viceministru, ulterior secretar de stat în cadrul aceluiaşi minister.

Amintim că tot astăzi, 3 februarie, au fost eliberaţi din funcţie, în baza cererii de demisie, foştii viceminiştri ai muncii, protecţiei sociale şi familiei Boris Gîlcă, Nighina Azizov şi Iurie Crăciuneac.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite